Vill du bli en del av vårt team ?

Skriven av Erik den . Publicerad i Ettan

Nu ska vi komplettera vårt team med en utbildningsansvarig som brinner för att attrahera ungdomar att utbilda sig till yrken inom energibranschen.

Tillsammans med Reveljen (Sollefteå kommuns lärcentrum) söker vi en studie- och yrkesvägledare/ projektmedarbetare som bland annat ska arbeta i vårt projekt "Vindkraft - generator för hållbar utveckling" med kompetensförsörjningsfrågor.

Tjänsten delas mellan Reveljen och projektet. Det innebär att du arbetar halvtid som studie- och yrkesvägledare på Reveljen - Sollefteå kommuns lärcentrum och halvtid som utbildningsledare i projektet. 

Huvudspåren som utbildningsledare i projektet "Vindkraft - generator för hållbar utveckling" är att arbeta med grundutbildning på gymnasienivå, akademiker och nyanlända.

Grundutbildning (gymnasienivå):
Ta fram metoder och samarbetsformer för att stimulera ungdomar att välja utbildningar anpassade till energibranschens behov. Samverka med kommuner att anpassa grundutbildningar till branschens behov. Detta ska resultera i en rapport ”Metodbeskrivning gällande arbetet för att attrahera ungdomar till branschen”.

Akademiker:
Ta fram en plan för hur ungdomar med akademisk utbildning ska ges möjlighet att återvända till regionen genom projektuppdrag, examensjobb och sommarjobb inom energibranschen. Ska resultera i rapporten ”Metodbeskrivning gällande arbetet för att attrahera unga akademiker till regionen”.

Snabbspår för nyanlända:
Samverka med andra regionala utvecklingsprojekt för att utreda möjliga metoder för att validera nyanländas kunskaper och skapa snabbspår till jobb inom energibranschen för nyanlända.

Låter det här som något för dig ? Sök redan idag!

Sista ansökningsdag den 11 april. Tjänsten söker du via Offentliga Jobb (se länk nedan)

Offentliga Jobb >>

Läs mer om Reveljen - Centrum för vuxnas lärande och utveckling, Sollefteå kommuns lärcentrum

www.reveljen.eu >>

Bild: Projektkommunikatör Erik Löfgren och projektledare Hans Pahlin.